Felsökning, reparera och täta vattenläckor

Även små vattenläckor kan skapa stora besvär i ditt hem. Det kan vara allt från droppande kranar som ger en onödig kostnad till att det uppstår fuktskador för att vatten rinner ut på golvet.

Oavsett om du har nuvarande problem med en vattenläcka eller vill undvika framtida läckor är du välkommen att kontakta oss på ProfessRör. Vi finns tillhands när du behöver hjälp med att felsöka, reparera och täta en vattenläcka. Vid akuta ärenden kan du alltid vända dig till vår VVS jour och rörjour. Bara ring oss så har vi snabbt en rörmokare på plats!

Vi har stor erfarenhet av alla problem inom VVS för både lägenheter, hus och andra fastigheter såsom byggnationer och övrigt. Våra rörmokare hjälper er hela vägen med felsökning, reparation och byte av rör till färdigt resultat.

VVS jour om olyckan är framme – Knivsta, Stockholm, Uppsala

Vi på ProfessRör har VVS jour dygnet runt, året om och är snabbt på plats vid akuta problem som behöver lösas omgående. Vi hjälper dig som bor i lokalt i Knivsta samt inom området Stockholm och Uppsala. Våra rörmokare erbjuder alltid snabb och effektiv service med ett tryggt och hållbart resultat.

Du kan enkelt ringa till oss för att få professionell hjälp när olyckan väl är framme och du har fått en vattenläcka i köket, badrummet eller något annat rum. Vi både hjälper er med att åtgärda det akuta och att påbörja återställningsarbetet omgående. Sprickor och läckor kan förvärras fort och vi ser därför till att infinna oss snabbt på plats när du behöver hjälp.

Vad du ska göra om du får en vattenläcka

Skulle du råka ut för en vattenläcka ska du först och främst stänga av vattnet på huvudkranen. Om du har en vattenpump och du märker att det är den som läcker, stänger du också av strömmen till vattenpumpen.

Kontakta sedan oss på ProfessRör till vår VVS jour, så kommer vi ut så snabbt vi bara kan. Vi har rörmokare som har jour och som rycker ut och hjälper dig. Vattenläckor har alltid prioritet hos oss. Vi både lagar din vattenläcka och kan även ge tips och råd kring hur du ska undvika vattenläckor i framtiden.

Provtryckning

Vet du inte var läckan är kan vi med hjälp av provtryckning leta oss fram till rätt ställe. Då kopplas vattenledningarna isär vid befintliga kopplingar och vi provtrycker i sektioner. Genom att vi pumpar upp och mäter trycket i varje ledning går det att konstatera var trycket sjunker någonstans.

Upptäck, förebygg och åtgärda vattenläckor

En vattenläcka kan uppstå på olika sätt av olika orsaker. Det kan drabba huvudledningen och dyka upp helt utan förvarning. En vattenläcka är aldrig kul att behöva hantera men det kan lätt inträffa vid stormar eller rejäla oväder, speciellt i gamla hus som kanske inte orkar hålla borta allt vatten.

Vattenläckage är också vanligt förekommande från läckande rör, vilket bland annat kan bero på tryckpunkter från dåligt isolerade duschar eller badkar. En vattenläcka kan ibland vara svår att upptäcka om det droppar minimalt eller om rören är dolda.

Oavsett var det läcker är det viktigt att hantera vattenläckan så snabbt som möjligt för att minska risken för dyra vattenskador. Därför är det bra att veta vad du ska göra om läckan dyker upp hos dig, men också hur du förebygger läckor.

Undvik vattenskador

En vattenläcka kan bli en riktigt dyr historia. Har du tur täcker din hemförsäkring mycket av kostnaden och du få själv bekosta en självrisk som kan variera ganska kraftigt i belopp. Även om inte kostnaden skulle bli så stor för dig kommer du också att under en tid bo med uppbrutna golv och stora fläktar som ska torka utrymmen. Dessutom kommer du att ha hantverkare springandes hos dig i ett antal veckor framöver.

Vänta inte om du upptäcker ett läckage

Om du plötsligt skulle få syn på fuktfläckar eller om golvet blir blött ska du inte vänta. Läckande vatten kan orsaka stora skador med stora kostnader som följd om det inte åtgärdas snabbt.

Genom att sätta in åtgärder omgående minimerar du skadorna. Du kanske ett tag får låta en vägg stå öppen för att torka eller ha ett uppbrutet golv för att all fukt ska torka, men du slipper värre skador på husets stomme om du agerar snabbt.

Så upptäcker du att du har en vattenläcka i hemmet

Det är inte alltid så lätt att upptäcka att det har uppstått en vattenläcka där hemma. Dolda läckor är betydligt svårare att upptäcka än att det är en vattenkran som står och droppar. Ta för vana att regelbundet kontrollera mätarställningen på vattenmätaren. Jämför mätvärdena med vad som står på din faktura så kan du snabbare upptäcka eventuella läckor samt rinnande toalettstolar och otäta kranar i tid.

Så hittar du läckan

Det finns några tips kring hur du tar reda på var någonstans läckan finns:

  • Håll utkik efter fuktfläckar. Ett av de första tecknen på en läcka kan vara fuktfläckar som dyker upp. Det kan innebära att läckan finns i närheten. Om läckan har funnits en längre tid kan i stället fukten ha vandrat längs rör och byggnadsmaterial fram till en synlig yta.
  • Inspektera alla synliga rör. Det kan också finnas inspektionsluckor samt att det också kan gå att följa rör i krypgrunden eller på vinden.

Vi hjälper dig inom VVS och badrum

ProfessRör har certifierade rörmokare tillgängliga 24 timmar om dygnet, årets alla dagar. Vi hjälper dig inom VVS och badrum både vad gäller akuta problem som lagning av vattenläckor till andra problem som droppande kranar.

Hos oss kan du också få hjälp med varmvattenberedare, värmepumpar, toaletter, avlopp och övriga VVS-uppdrag. Vårt arbetsområde är Stockholm, Uppsala och lokalt i Knivsta där vi har vårt kontor. Vi finns tillhands när du är i akut behov av en rörmokare eller behöver få något fixat inom VVS och badrum, små som stora uppdrag.

Hör av dig till oss direkt om du upptäcker läckande vatten eller fuktfläckar. Vår rörjour är öppen dygnet runt för akuta ärenden med omedelbar läcksökning och åtgärd av våra rörmokare. Vi har mångårig erfarenhet inom VVS för att kunna ge dig snabb och kostnadseffektiv hjälp i alla lägen.