Montera duschdörrar i ditt badrum

Montering av duschdörrar

Vi på ProfessRör kan hjälpa dig att på ett tryggt och säkert sätt montera dina nya duschdörrar. Med vår hjälp utförs monteringen korrekt och enligt de anvisningar som finns för installationer i våtrum.

Våra montörer har behörighet att arbeta i våtrum och förutom att ta hänsyn till tillverkarens anvisningar för montering arbetar vi alltid efter branschreglerna för våtrum. Det för att du som kund ska kunna känna dig trygg med att anlita oss, och vara säker på att ditt badrum är funktionellt under många år framöver.

Montera duschdörrar – Knivsta, Stockholm och Uppsala

När du ska montera duschväggar är det viktigt att ta hänsyn till badrummets olika våtzoner. Hela golvet och utrymmet i och omkring duschen räknas som våtzon 1, vilket innebär att det krävs särskild uppmärksamhet vid själva monteringen. Vid montering ska all håltagning utföras korrekt och eventuella skruvhål ska tätas på rätt sätt för att undvika fuktskador. Försäkringsbolagen ställer krav på att all montering och infästning i våtzon 1 ska utföras på ett fackmannamässigt vis och att montören följer branschreglerna för våtrum.

Vi på ProfessRör är certifierade och erfarna VVS-montörer med behörighet för arbeten i våtrum. Vi hjälper dig med montering av duschväggar och duschdörrar i Knivsta, Uppsala och Stockholm.

Korrekt håltagning i våtrum

Infästningar med skruv och plugg i badrum kommer bryta den fuktspärr som finns bakom ytmaterialet (kaklet). För att undvika fuktskador behöver skruv- och borrhål tätas på rätt sätt. För korrekt tätning krävs att den bakomvarande väggen består av ett massivt material så som betong, murverk eller träregel.

  1. Noggrann mätning
    Mät noga ut var duschväggen ska fästas. Dubbelkolla gärna mätningen innan håltagningen påbörjas, detta för att undvika onödig håltagning i fuktspärren.
  2. Använd verktyg med rätt förutsättningar för arbetet, så som en borr avsedd för hårdbetong eller just kakel. Använd inte slagfunktionen på borrmaskinen när du borrar genom kaklet.
  3. Tätning
    Efter håltagning är det viktigt att försegla fuktspärren igen. Fyll hålet med lämplig tätmassa, tryck i pluggen och skruva ihop med eventuella beslag. Kontrollera att hålet är helt fyllt med tätmassa. Gör all håltagning och tätning på samma sätt och se till så allt hamnar i våg, använd vattenpass.

Välja duschväggar

Duschväggar och duschdörrar finns i alla möjliga varianter, både fasta och rörliga. Vilken modell du ska välja beror på vilka funktioner du behöver i din dusch, samt vilken stil som faller dig i smaken. En fast duschvägg är ofta billigare medan mer avancerade rörliga dörrar är dyrare..

Har du en mindre dusch med begränsat utrymme kan rörliga dörrar som öppnas inåt vara ett bra alternativ då de tar minimalt med plats. En fast duschvägg kan vara enkel och ge ett elegant och stilrent intryck. Ibland kan en kombination av fasta och rörliga väggar bli det bästa alternativet.

Montera duschdörrar i ditt badrum

Installerat och klart

Fast pris på material och arbete

Montering duschvägg

Beroende på vilka duschväggar eller duschdörrar du väljer kan monteringen skilja sig åt. Alla tillverkare har sina egna metoder och beslag för montering som bör följas. Gemensamt för de flest duschdörrar är att någon typ av tätning behövs mellan duschvägg, vägg och golv.

Alla tillverkare har sin metod och sina beslag för att montera duschväggar. Montera enligt anvisningar från tillverkaren och läs igenom noga från början. Gemensamt för de flesta modeller är att någon typ av tätning mellan duschvägg och vägg och golv behövs. Se till att alltid använda godkänd tätmassa/silikon som är speciellt anpassad för just badrum.

Borrfri montering av duschväggar

För dig som inte vill borra i badrumsväggarna finns det idag smarta alternativ för borrfri montering av duschdörrar. I stället för skruv används ett starkt lim anpassat för väggmaterial och belastning, och du slipper tänka på tätskikt och fuktspärrar.

Behöver du hjälp med montering av duschdörrar i Knivsta, Stockholm eller Uppsala?

Gör en kostnadsfri offertförfrågan hos ProfessRör.

Låt professionella experter ta hand om monteringen, vi vet hur man monterar duschdörrar och väggar på ett så säkert sätt. Välkommen att göra en kostnadsfri offertförfrågan hos ProfessRör.


Kontakta oss

Telefon – Tillgänglig 24/7

018-262 262

E-post
info@professror.se

Här finns vi

Mejselgatan 78, 741 71 Knivsta