byta blandare i badrum

Byta blandare

Äldre vattenkranar och vattenutkastare kan lätt börja droppa eller läcka. Om en tvättställsblandare eller en köksblandare är gammal och kanske har spruckit och läcker kanske den inte går att reparera. Då behöves ett blandarbyte vilket både är en enkel och billig åtgärd för att få ett fräscht kök eller badrum igen.

Kontakta oss så hjälper vi dig med reparation eller byte av din blandare.

Har du problem med din blandare?

Om blandaren börjar bli gammal men fungerar kan det ändå vara ett klokt val med ett byte. Dagens moderna blandare är både rent estetiskt uppdaterade och har betydligt fler och bättre funktioner. En blandare till duschen kan exempelvis ha en inbyggd termostat som gör att temperaturen hålls på behaglig nivå. Det finns även blandare som minskar vattenmängden, vilket är klimatsmart och sparar samtidigt pengar.

Behöver du hjälp att byta köksblandare, byta vattenutkastare eller någon annan typ av blandare utför vi på ProfessRör både reparationer, byte och installationer. Vi har reservdelar till de flesta märken på marknaden och hjälper till att byta ut både slitna delar, packningar eller hela blandare.

Anledningarna till att man vill reparera kran eller byta en blandare kan vara många. Det kan vara för att man håller på att bygga om köket, vill göra en liten uppfräschning eller att en kran läcker. Oavsett anledning kan våra VVS-montörer lösa ditt problem.

Vi kan reparera eller byta alla typer av blandare, som duschblandare, köksblandare, badkarsblandare, tvättställblandare och vattenutkastare.

Vanliga fel som kan uppstå i en blandare

  • Droppande kran
  • Läckande vatten mellan delar på blandaren
  • Inget vatten kommer när du vrider på kranen
  • Oljud och tjutande från blandaren
  • Fördröjningar i temperaturreglaget

Reparera blandare eller köpa ny

Beroende på vilka problem du har med din blandare och hur gammal den är kan det ibland gå att reparera kran och blandare och ibland inte. En del fabrikat har också bättre reparationsmöjligheter än andra. Det kan också vara bra att ha i åtanke när det behövs monteras en ny blandare, så att det finns större möjligheter för framtida reparationer.

Följande märken är de vi erbjuder vid köp av en ny blandare, och som är typgodkända samt uppfyller Säker Vattens krav. De går också ofta att reparera om det behövs bytas ut delar av blandaren.

Vi kan reparera eller byta alla typer av blandare, som duschblandare, köksblandare, badkarsblandare, tvättställsblandare och vattenutkastare.

Att byta kran och blandare

Om du är lite händig och noggrann kan du själv, byta kran och blandare med rätt verktyg. Vi rekommenderar dock att anlita en behörig rörmokare i Knivsta , vid arbete med vatten för att minimera riskerna för läckage och efterföljande fuktskador. Vill du få hjälp med att byta blandaren,  är du välkommen att kontakta oss på ProfessRör. Genom att anlita ett professionellt VVS-företag,  kan du känna dig trygg med att det inte uppstår skador senare,  om arbetet inte är utfört enligt gällande branschregler.

byta köksblandare

Installerat och klart

Fast pris på material och arbete

Vanliga frågor om byte & reparation av blandare

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får gällande byte och reparation av blandare.

Hur lång tid tar det att byta blandare?

När din blandare ska bytas kan olika förutsättningar avgöra hur lång tid arbetet kommer att ta. Det beror på hur stort hålet är i diskbänken eller handfatet och vilken typ av kopplingar som tidigare har använts och hur väl allt passar för den nya blandaren. Även längden på anslutningsrören kan variera mellan olika modeller vilket kan påverka hur mycket material som går åt.

Kan jag byta blandare själv eller måste jag anlita hjälp?

Man får byta blandare själv men det är inget vi rekommenderar. Även om du följer alla steg på rätt sätt kan ändå skador uppkomma, exempelvis på grund av materialfel. Om bytet har genomförts av en fackman blir det lättare att få ersättning från ditt försäkringsbolag för reparation och återställning.

En vattenskada kan både bli dyr och påfrestande då eventuella väggar och golv kan behöva stå öppna för att all fukt ska torka. Du kan dessutom ha rätt till att göra ROT-avdrag på 30 % av arbetskostnaden för bytet av blandare när du anlitar en certifierad VVS-montör.

Vilken blandare ska jag välja?

Det finns många blandare med olika funktioner att välja på, så det går enkelt att hitta en modell som passar i ens egna kök eller badrum. Vid byte av blandare kan du som kund själv inhandla den modell du önskar eller så kan vi ta hand om beställning och inköp av en passande modell efter dina önskemål.

Vi har ett stort utbud av blandare att välja mellan i olika design för att passa in i ditt kök eller badrum. Vi har bland annat färdiga erbjudanden på utvalda modeller från FM Mattsson men arbetar också med andra märken. Önskar du någon annan modell ordnar vi det. Genom oss kan du välja mellan allt från enklare modeller till mer avancerade med fler funktioner. Du kan exempelvis välja funktioner som vattenbesparing, barnsäkra blandare, termostat och mycket annat.

Vad ska jag tänka på vid byte av duschblandare och tvättställsblandare?

Om du ska byta blandare i duschen och det finns barn i familjen kan det vara smart att välja en barnsäker blandare med en varmvattenspärr. Det hindrar att barnen råkar bränna sig av för varmt vatten. En blandare med termostat kan också vara intressant så att du kan välja exakt vilken temperatur på vattnet du vill ha.

Att byta tvättställblandare i badrummet brukar vara en enklare åtgärd än för duschblandare eftersom det ofta finns gott om utrymme.

Kontakta oss gärna för att få hjälp med att byta duschblandare eller tvättställsblandare och att hitta prisvärda modeller som passar in i ditt badrum.

Vad ska jag tänka på när jag ska byta köksblandare?

Eftersom blandaren i köket används ofta kan det lätt uppstå läckage med tiden genom att blandaren glider eller att det börjar droppa. I samband med detta passar många på att byta köksblandare till en mer modernare variant och ofta med vattenbesparande funktioner. En del modeller har också silar som tar bort en del kalk från vattnet vilket ger ett fräschare vatten.

Behöver du hjälp att reparera eller byta blandare i Knivsta, Stockholm eller Uppsala?

När du behöver hjälp med att reparera eller byta blandare är du välkommen att kontakta oss på ProfessRör. Vi utför alla VVS-uppdrag, små som stora, lokalt i Knivsta samt inom området Stockholm och Uppsala. Vi hjälper också till med övrig VVS-service med allt från droppande kranar och stopp i avloppet till vattenskador, kalla element, krånglande värmepannor och mycket annat.


Kontakta oss

Telefon – Tillgänglig 24/7

018-262 262

E-post
info@professror.se

Här finns vi

Mejselgatan 78, 741 71 Knivsta