Stopp i avlopp

Stopp i avlopp

Det är inte ovanligt att det ibland kan bli stopp i diskhon, handfatet, toalettstolen och avloppet. Om du har du stopp eller ett läckage i ditt avlopp har vi på ProfessRör erfarna rörmokare som kan hjälpa till med både stopp och rensning av golvbrunnen eller vattenlåset. Vi kan även erbjuda hjälp med filmning och inspektion av rören samt underhållsspolning av avloppsystemet.

Till vår hjälp använder vi rätt utrustning med avloppsrensare och högtrycksspolare för att både lossa den aktuella proppen och för att minska risken för återkommande stopp.

Har du fått stopp i avloppet, toaletten eller köket?

Vi både säljer och reparerar toalettstolar av allt från kända varumärken till alternativa märken med hög kvalitet. Vi arbetar bland annat med märken som Geberit, WC Fixtur, Ifö, Ido, Gustavsbergs men det finns många fler varumärken med bra kvalitet.

Vi erbjuder många olika modeller oavsett om det är en vägghängd eller golvstående toalett för att du lättare ska byta WC-stol och hitta en som passar ditt behov. Är det svårt att välja kan vi även hjälpa till med att hitta rätt stilrena och kostnadseffektiva modell som passar in i ditt badrum.

När du behöver en rörmokare för att rensa avloppet finns vi på ProfessRör till hands. Vid akuta fel som stopp i avloppet, problem med rör eller andra akuta VVS-problem kan du ringa vår jourtelefon dygnet runt, även kvällar och helger, för att få hjälp av våra rörmokare. Vi erbjuder avloppsrensning i Knivsta samt inom området Stockholm och Uppsala.

Stopp i toaletten

Om du har fått stopp i toaletten eller hör ett kluckande ljud i avloppet kan det vara tecken på att det börjar bli stopp. Då kan du enkelt ta hjälp av oss på ProfessRör som hjälper er att återställa avloppet och flödet.

Tänk på att allt som inte hör hemma i avloppet kan orsaka ett stopp. Släng inte i hushållspapper, bomullspinnar, tvättlappar och dylikt då det både kan orsaka stopp samt försvåra reningen av vattnet. Det enda pappret som toaletten klarar av är toalettpapper då detta löser upp sig i kontakt med vatten.

Det går enkelt att förebygga stopp i avloppet genom att tänka på vad som slängs i avloppet i både badrummet och köket.

Kan jag lösa stoppet i toaletten själv?

I många fall går det att själv åtgärda stoppet i toalettstolen. Om den inte är helt full med vatten kan du testa att hälla en hink med vatten från så hög höjd som möjligt. Vattnet bildar då ett tryck som kan lossa proppen.

Hjälper inte det kan du använda en vaskrensare, en sugpropp, för att försöka lösa stoppet i toan. Då sätter du vaskrensarens sugkopp i toalettstolen så att det sluter så tätt mot kröken i toaletten och sedan drar du handtaget upp och ner.

Fungerar inte dessa tips kan vi hjälpa dig med våra professionella avloppsrensare och högtrycksspolning för att lösa stoppet. Våra rörmokare har tillgång till flera olika verktyg för att lösa alla typer av stopp i toaletten och avloppet. Rören kan rensas med ett rensverktyg eller mekanisk spolning med högtryck. För de allra svåraste stoppen långt ned i rören används en spolbil med högtrycksspolning.

Rensa vattenlås i handfat

Det är både enkelt och går snabbt att rensa vattenlåset i handfatet för att både bli av med stopp och förhindra nya problem.

  1. Placera en hink under röret och skruva bort den nedre delen på vattenlåset. Var beredd på att det kan komma rinnande vatten.
  2. Lossa sedan den övre ringen och sidoringen.
  3. När alla ringar är lossade och kåpan är borta tar du ett stadigt tag om vattenlåset och böjer den försiktigt nedåt tills den släpper från det övre röret. Sedan drar du ut vattenlåset från sidoröret.
  4. Rengör vattenlåset och kåpan och skölj noga med varmt vatten. Du tar enkelt bort smuts i trånga skrymslen med exempelvis en skruvmejsel.
  5. Skaka ur vattnet och sätt tillbaka det i rören och säkra alla ringar för att slutligen skruva på den nedre delen på vattenlåset.

Rensa vattenlås i badkar

Att rensa golvbrunnen och vattenlåset är också mycket enkelt.

  1. Börja med att lyfta av badkarsfronten.
  2. Lossa och lyft undan gallret på golvbrunnen.
  3. Ta bort hår och annat som kan ha fastnat i brunnen. Passa på att även försiktigt gnugga bort eventuella rester på brunnens innerväggar exempelvis med en diskhandborste.
  4. Spola vatten i brunnen och torka av.
  5. Fäst gallret på sin plats igen och sätt tillbaka badkarsfronten.

Stopp i vasken, diskhon och köket

Ett stopp i avloppet i köket beror oftast på att matfett har samlats och stelnat i rören som gradvis täpps igen. Fettet kommer ofta från att man vid matlagning häller matfett och matolja i vasken.

Om du har hällt matfett i diskhon kan du testa att spola varmt vatten en längre stund för att se om det löser upp sig. Undvik propplösare och andra frätande kemikalier då det kan skada ditt avlopp och även den rörmokare som sedan kommer för att hjälpa dig.

Om inte stoppet i diskhon löser upp sig av varmt vatten eller om det är ett återkommande problem är du välkommen att kontakta oss.

Stopp i avlopp

Installerat och klart

Fast pris på material och arbete

Underhåll av avlopp

Hur mår ditt avlopp? Var det längesedan det gjordes en underhållspolning i avloppsystemet kan det vara dags för en spolning och en kamerainspektion för att se hur dina avloppsrör mår. Genom att ta hand om ditt avloppssystem med underhållsspolning kan du förlänga livslängden på systemet.

Rörinspektion med filmning och inspektion av rör

En kamerainspektion där vi filmar i dina rörstammar kan enkelt ge värdefull information kring hur avloppet mår och det är också ett smidigt sätt att lokalisera eventuella problem. Det kan vara allt ifrån förskjutningar av skarvar, rörbrott, sprickor, avlagringar, rotangrepp, läckage, dåligt fall och främmande föremål.

Med hjälp av en rörinspektion tar vi reda på både vad det är som orsakar driftstörningarna i ledningarna och hur vi på bästa sätt kan åtgärda det.

Avloppsrensning

När du har problem med ditt avlopp kan vi hjälpa till med avloppsrensning. Det är mycket som kommer ner i avloppet som successivt bygger upp avlagringar i rör, stammar och ledningar. Avrinningen försämras efterhand och till sist kan det bli helt stopp. Tveka inte att kontakta oss för att få hjälp med avloppsrensning.

Behöver du hjälp med avloppsrensning i Knivsta, Stockholm eller Uppsala?

Har du fått ett akut stopp i toaletten, vasken, avloppet eller har du andra avloppsproblem? Vår rörjour finns tillgänglig för akuta uppdrag 24/7 alla dagar om året oavsett tid på dygnet, kvällar som helger. Vi på ProfessRör finns tillhands om olyckan är framme vid stopp i avloppet.

Om det behövs utför vi även rörinspektion av ditt avloppssystem. Då inspekterar vi insidan av rören med hjälp av kamera för att se vad som är fel och hur det kan åtgärdas.

Tveka inte att kontakta oss också inom andra VVS åtgärder för vatten och värme eller om du är i akut behov av hjälp vid en vattenläcka eller om värmepumpen slutar fungera.


Kontakta oss

Telefon – Tillgänglig 24/7

018-262 262

E-post
info@professror.se

Här finns vi

Mejselgatan 78, 741 71 Knivsta