montera toalettstol i Uppsala

Byta toalettstol

När du behöver reparera eller byta toalettstol är du välkommen att kontakta oss på ProfessRör. Vi utför både byte, installation och reparation av WC-stolar lokalt i Knivsta samt inom området Stockholm och Uppsala.

Om toaletten är gammal och läcker kan den i vissa fall inte längre repareras, beroende på skada och tillgång till reservdelar för den specifika modellen. Då är ett byte av toalettstol en mycket enkel åtgärd som ger dig ett fräscht badrum igen.

Toalettstolar av kända märken och hög kvalitet

Vi både säljer och reparerar toalettstolar av allt från kända varumärken till alternativa märken med hög kvalitet. Vi arbetar bland annat med märken som Geberit, WC Fixtur, Ifö, Ido, Gustavsbergs men det finns många fler varumärken med bra kvalitet.

Vi erbjuder många olika modeller oavsett om det är en vägghängd eller golvstående toalett för att du lättare ska byta WC-stol och hitta en som passar ditt behov. Är det svårt att välja kan vi även hjälpa till med att hitta rätt stilrena och kostnadseffektiva modell som passar in i ditt badrum.

Service och reparation av rinnande toalett, gul silikon och lukter

Gamla toaletter kan börja rinna och då kan det ofta vara packningar i cisternen som har kalkat igen eller andra slitage på mekaniken. I cisternen, vattentanken, finns det flera delar som kan gå sönder. Det kan innebära att byta utloppsventil, byta inloppsventil, flottör eller byta spolknapp.

Att byta eller åtgärda en rinnande toalett kan spara mycket pengar. Överväg också ett byte eftersom moderna toaletter dessutom är mycket snålspolande. Ibland kan silikon vid fästet i golvet eller väggen gulna efter städning och vi kan även hjälpa till med att byta ut silikonet.

För service och reparation har vi reservdelar till de flesta märken och kan på så sätt enkelt byta ut slitna delar och packningar. Om det kommer lukt från toaletten kan vi även åtgärda sådana problem. Oavsett vad för problem du upplever med WC-stolen eller badrummet så fixar vi det!

Byta och installera ny toalettstol

När du ska byta ut din toalett eller installera en helt ny finns det många faktorer som avgör vilken toalett som blir bäst. Det finns olika förutsättningar beroende på om det redan finns en befintlig toalett som ska bytas ut eller om det är en helt ny installation.

Vid byte av en toalettstol kan det finnas gamla rör och kopplingar som kan kärva och som också behöver åtgärdas i samband med bytet. Det kan också behövas nya slangar och kopplingar. Vid en nyinstallation är valet av modell friare då det går att påverka förarbetet med rördragning.

Det finns olika modeller att välja mellan beroende på om det tidigare har suttit en toalett utav vägghängd typ, en golvansluten toalett med avloppsanslutningen mot golv (toalett med S-vattenlås) eller en golvstående toalett med bakåtanslutet avlopp (toalett med P-vattenlås). En fördel med att välja en vägghängd toalett är att det underlättar städningen i badrummet.

Vägghängd toalett med fixtur eller synlig klosett

Vägghängda toaletter med fixtur är den allra vanligaste typen och har en stålkonstruktion som fästs i vägg eller golv beroende på modell. Det finns också vägghängda toaletter med synlig klosett men vanligast är fixturmodellerna.

Fördelarna med vägghängda toaletter med fixtur utanför eller innanför tätskiktet är att det kan ge en minskad risk för vattenskador förutsatt att montaget är korrekt utfört enligt branschens normer. En annan fördel med dessa modeller är att golvet blir mycket enklare att rengöra. Nackdelen är att dessa toaletter är något dyrare och beroende på montering kan reparationsarbeten vara något försvårande.

Golvstående toalett med S-vattenlås

Den allra vanligaste typen av toalett är en golvstående toalett med S-vattenlås där anslutningen går ner mot golvet. Numera fästs denna typ av toalett med limning då det inte längre är tillåtet att skruva fast dem i golv där tätskikt finns.

En fördel med denna typ är att det finns många modeller att välja mellan och därmed hålls också priset nere. Det är också lätt att utföra reparationsarbeten vid behov. En nackdel i jämförelse med en vägghängd toalett är att den här modellen tar lite mer plats och det kan vara något svårare att städa.

Golvstående toalett med P-vattenlås

En golvstående toalett med P-vattenlås har anslutningen bakåt i stället för mot golvet. Fördelen med denna modell är att det finns många olika modeller och reparationsarbeten är enkla att utföra. Med avloppsanslutningen mot en vägg minskar också risken för vattenskador vid eventuellt felmontage eller vattenutgjutelse.

Även för denna modell är nackdelen mot en vägghängd toalett att det kan vara lite svårare att städa golvytan.

Bortforsling av den gamla toaletten

När den gamla toaletten är utbytt mot den nya kan du välja att forsla bort den själv eller anlita oss för bortforsling. Vi kan köra den till närmaste återvinningsstation så slipper du tänka på det själv.

Byta toalettstol

Installerat och klart

Fast pris på material och arbete

Vanliga frågor om byte & reparation av toalettstol

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna vi får gällande byte och reparation av blandare.

Vad kostar det att byta toalettstol?

Det finns många olika modeller av toalettstolar och det är svårt att säga ett fast pris på själva arbetet beroende på förutsättningarna. En ny fin wc-stol av ett känt fabrikat som exempelvis Gustavsberg kan kosta lite mer än ett annat fabrikat. Arbetskostnaden kan bero på om avlopp och rör behöver åtgärdas i samband med bytet. Sedan kan det också tillkomma bortforsling av den gamla toalettstolen.

Glöm inte bort att du kan ha möjlighet att dra av 30 % på arbetskostnaden med ROT-avdraget när du ska byta toalettstol. När du anlitar oss på ProfessRör har du som privatperson möjlighet att använda ROT-avdraget på arbetskostnaden för våra VVS-tjänster.

Hur vet jag att det är dags att byta toalettstol?

Om toaletten krävt flera reparationer eller visar tecken på slitage så som sprickor, läckage eller instabilitet är det dags att överväga ett byte. Du kan också byta toalettstol vid en renovering eller för att du tröttnat på den gamla.

Vilka är de vanligaste problemen som kan uppstå med en toalettstol?

Vanliga problem inkluderar läckage, lösa eller trasiga delar, stopp i avloppet eller sprickor i porslinet.

Behöver du hjälp med toalettbyte i Knivsta, Stockholm eller Uppsala?

Våra erfarna rörmokare hjälper dig med trasiga WC-stolar och byten till nya toalettstolar lokalt i Knivsta samt inom området Stockholm och Uppsala. För reparationer kan vi bland annat åtgärda inlopps- eller utloppsventiler på toaletten. Om du får stopp i toaletten, i avloppet eller får några andra akuta problem har vi även jour dygnet runt alla dagar om året.

Vi finns också tillhands om du har droppande kranar, vattenskador, stopp i avloppet, droppande kranar, kalla element och mycket mer. Vi är auktoriserade av Säker Vatteninstallation vilket innebär att vi följer både branschregler och föreskrifter för VVS-arbeten.


Kontakta oss

Telefon – Tillgänglig 24/7

018-262 262

E-post
info@professror.se

Här finns vi

Mejselgatan 78, 741 71 Knivsta