Service och reparation av värmepump

Värme och värmepumpar

Har du ett dåligt fungerande värmesystem eller vill du investera i lägre kostnader för värme genom minskad energianvändning? Det finns flera åtgärder som kan hjälpa till som termostatbyte, byte till nya energisnåla värmepumpar och injustering av värmesystem.

Kontakta oss på ProfessRör så hjälper vi dig med att ta fram en smart energisnål lösning för just din fastighet. Vi erbjuder även hjälp med att installera värmepump, elpanna, golvvärme och mycket annat för att du ska få en komplett helhetslösning.

Helhetslösningar inom värme – Knivsta, Stockholm och Uppsala

Även om du har valt att använda en värmepump kan den behöva kompletteras med andra värmekällor. För att sprida värmen i huset kan det också behövas en genomsyn eller komplettering av radiatorer och golvvärme för att optimera värmespridningen.

Vi kan se över helhetslösningen för din villa eller fastighet för att hjälpa dig med den mest energisnåla och prisvärda lösningen. Vi erbjuder också ett brett utbud av VVS-produkter som varmvattenberedare eller värmepumpsberedare som ger dig en energisnål uppvärmning av ditt tappvatten.

Kontakta oss på ProfessRör för att få hjälp med helhetslösningar inom värme samt service och installation inom VVS och värmeteknik. Vi arbetar lokalt i Knivsta samt inom området Stockholm och Uppsala.

Proffs på VVS och värmeteknik

Hos ProfessRör kan du få hjälp av mycket yrkeskunnig och entusiastisk personal med gediget kunnande inom VVS och värmeteknik. Alla hus och fastigheter är olika och vi har lång erfarenhet och kunnande i att bedöma kundens behov och ta fram en bra ekonomisk och fungerande lösning. Vi hjälper er att välja rätt värmesystem och VVS-lösning.

Värmepumpar

Med en värmepump kan du förse ditt hem både med värme, kyla, varmvatten och ventilation. Du tar vara på naturens förnybara energi samtidigt som du kan sänka dina uppvärmningskostnader. ProfessRör både installerar och servar värmepumpar, oavsett varumärke. Kontakta oss gärna så hjälper vi dig att hitta rätt värmepump för ditt behov.

Elpanna

Om du har ett mindre energibehov är en elpanna en bra och effektiv lösning. För större effekt och mindre inverkan på miljön kan du kombinera den med en värmepump. Vi kan också hjälpa dig som har en elpanna med allt ifrån installationer, service och reparationer.

Konverteringar

Vi har också lång erfarenhet av att konvertera olika energisystem. Det kan handla om att konvertera från direktverkande el till vattenburet värmesystem med radiatorer, golvvärme eller fläktkonvektorer.

Service och reparation av värmepump

Installerat och klart

Fast pris på material och arbete

Regelbunden service och underhåll av värmesystem

Att regelbundet serva och underhålla ditt värmesystem kan både förebygga onödiga kostnader men också hjälpa till att hålla nere vatten- och energiförbrukningen. Vi på ProfessRör erbjuder både service, reparation och installation av exempelvis golvvärme, element, radiator, cirkulationspump, elpanna och värmepump. Vi har erfarenhet inom alla typer av VVS-service och hjälper till med reparationer när det behövs.

Kalla element, byta eller reparera cirkulationspump och service av värmesystem

Om du har problem med kalla element kan vi hjälpa till med att serva värmesystemet så att temperaturen blir jämn och behaglig i alla rum. Ofta kan det räcka med en luftning medan det ibland kan behövas byta eller reparera cirkulationspump eller någon annan del som ventiler, sensorer, värmeväxlare och termostater.

Vid reparation av cirkulationspump kan vi utföra service med att exempelvis rensa filter och justera flödet.

Är elementen och radiatorerna gamla kan det behövas byta element och byta radiator på de ställen där värmen krånglar. Hos oss kan du beställa vattenburet element och bra radiatorer av hög kvalitet från flera populära leverantörer. Förutom installation av element kan vi även installera termostater för att justera värmen i rummet. Önskar du hellre ta bort element för att plugga röret hjälper vi även till med det.

Om du får ett vattenläckage från ditt värmesystem eller dina element har vi också VVS jour vid akuta problem.

Service och installation av golvvärme

Att installera golvvärme ökar komforten i rummet som dessutom blir varmare till en lägre kostnad. Du kommer att kunna sänka din uppvärmningskostnad, eftersom golvvärme använder lägre temperaturer för att fungera än för vanliga element. Funderar du på att skaffa golvvärme finns det också möjligheter för privatpersoner att använda sig av ROT-avdraget.

Golvvärme passar bra tillsammans med värmekällor som exempelvis en värmepump. Att slippa element på väggarna kan vara ett bra estetiskt alternativ för din värmelösning.

Vi hjälper dig även med service av din golvvärme oavsett vilken golvvärmeleverantör du har valt. Vill du installera golvvärme tar vi även fram en prisvärd lösning för dig med antingen vattenburen golvvärme eller ett elektriskt med elslingor.

Vattenburen eller elektrisk golvvärme

Vattenburen golvvärme innebär att varmvatten pumpas genom rör monterade i golvet. Du får en jämn och behaglig golvvärme genom att systemet avger mer värme i kallare områden än i varma. Elektrisk golvvärme är både enklast och billigast att installera. Nackdelen är att det kostar lite mer att använda. Det motsatta gäller för den vattenbaserade golvvärmen. Tänk på att oavsett vilken typ du väljer måste du lägga nytt golv.

Om du redan har ett vattenburet värmesystem kan vattenburen golvvärme vara det mest fördelaktiga valet.

Elektrisk golvvärme i badrum

Elektrisk golvvärme passar bäst i badrum. Väljer du elektrisk uppvärmning i golvet är det viktigt att veta att det är förbjudet att använda det som den primära värmekällan. Det är förbjudet enligt de direktiv som finns gällande direktverkande el i nybyggnationer. Så om golvvärme ska vara den enda uppvärmningen är det vattenbaserad golvvärme som gäller.

Vi hjälper dig välja golvvärme

Vill du få en så ekonomiskt fördelaktig golvvärme som möjligt behövs termostater i alla rum som kan styra värmen. Något som kan vara intressant är att avväga intelligent golvvärmestyrning, där du med olika program kan sänka värmen i golvet när du exempelvis är på jobbet.

Är du intresserad av att veta vad golvvärme skulle kosta är du välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri offert. Du kan även ha möjlighet att använda ROT-avdrag med upp till 30 % för arbetskostnaden vid installation av golvvärme. Vi kan också hjälpa dig att välja rätt golvvärme som passar dina behov.

När du har bestämt dig för att installera golvvärme tar vi hand om hela processen. Vi har certifierade VVS-montörer med lång erfarenhet inom golvvärme och VVS och vi är ett tryggt val.

Behöver du hjälp med värme och värmesystem i Knivsta, Stockholm eller Uppsala?

Vi på ProfessRör erbjuder service, reparation och installation av golvvärme, element, radiator, cirkulationspump, elpanna och värmepump. Vi har erfarenhet inom alla typer av VVS-service och hjälper till med reparationer när det behövs.

Kontakta oss för kostnadsfri offert.


Kontakta oss

Telefon – Tillgänglig 24/7

018-262 262

E-post
info@professror.se

Här finns vi

Mejselgatan 78, 741 71 Knivsta